En bleknad flaga av sommaren

Publicerat den: 20 september 2013

CIMG8307-1024x768När jag sitter ute i solen och skriver en text om att lyfta blicken och se, kommer någonting litet och sätter sig på min hand. En fjäril; en eldsnabbvinge. Den är höstsliten och blek, det var länge sen färgerna brann. Men beröringen funkar bättre än ord. Jag lyfter blicken och ser.

Detta hände den artonde september. Två dagar senare händer det igen. Återigen sitter jag och arbetar i solen framför söderväggen och återigen blir jag berörd av en eldsnabbvinge. Lika mycket som jag hatar att bli avbruten av telefonförsäljare älskar jag att bli avbruten av oväntade samtal över artgränserna.

Den här gången har jag kameran med mig. Som framgår av bilden är det inte mycket mer än en trasig tygflaga som blivit glömd ute i sol och regn; fransig och urblekt. Men arten tillhör mina favoriter bland dagfjärilarna, kanske för att den är bland de sista som flyger på säsongen. När man liksom har släppt tanken på sommar kommer den och påminner.

blog comments powered by Disqus