(Bonnier Fakta 2019)
Texter: Åsa Ottosson och Ernst Kirchsteiger
Foto: Helén Pe

Köp boken: BokusAdlibris

Ärliga material

Ärliga material är en personlig berättelse om fem material – järn, sten, trä, ull och glas – som Ernst Kirschsteiger älskar. Alla är material som genom tiderna förändrat livet för människan, fört civilisationen framåt och byggt det svenska folkhem som i hög grad har format honom själv. Ernst har berättat, Åsa har skrivit texterna.

Här får du läsa om smedjor, kolmilor och om det skramlande järnet som var barndomens soundtrack under uppväxten i Degerfors och bekanta dig med sten som skvallrar om mänsklighetens historia och väcker ha-begär. Här finns berättelser om träd som skänker tröst och trygghet, vackra fårskinn, fårull som hamnar på soptippen och småskaliga hantverksspinnerier som kämpar för att överleva.

Här får du – tillsammans med Ernst – förundras över att glas som ibland nästan är tunt som en sländvinge, både kan hålla kylan borta och släppa in ljuset.

Boken är en hyllning till skönheten och användbarheten hos de naturliga materialen, men ger också mängder av tips på hur du kan använda dem i inredningssammanhang.

Våra böcker i urval...