Man vill kupa handen till en livbåt

Publicerat den: 5 september 2012

MG_3315Som skeppsbrutna vid livbojar klamrar sig sommarens sista humlor fast vid väddblommorna. Rörelseförmågan har avstannat nästan helt, de är som förlamade av kyla, att flyga är det inte tal om. Allt är drypande vått och under dem väntar det oundvikliga bråddjupet. Hösten.
De har gjort sitt nu. Det gör lite ont att se, man vill kupa handen till en livbåt, rädda dem, ta in dem i värmen och gnugga deras små pälsar torra. Ge dem något varmt och sött att dricka. Säga tack för den tid som varit, allt som blommat och burit frukt, det var bra jobbat.
Men de är hundratals, så stora handflator finns inte. Och förresten är detta precis som det ska vara, det är naturens slösande rikedom sedd från höstsidan.

blog comments powered by Disqus