2014 och jag

Publicerat den: 9 januari 2014

Nyår är kanske champagne och hummer, välstrukna vita skjortor, glammiga klänningar och party party för en och annan. Men inte för mig. En stilla skål med tomtebloss kring eldkorgen vid midnatt med goda vänner och familj däremot. Ja tack.
Under nyårsdagarna är jag ganska världsfrånvänd. Jag vill tänka. Bakåt. Framåt. Summera. Rita tankekartor. Gå på långpromenad. Samla tankarna. Starta om. Rikta in mig. Jag är helt enkelt urtråkig kring nyår.
När jag tittar på årets tankekarta ser jag att livet har förändrats. Det är bara jag och Mats till vardags nu. Jag förväntar mig mer tid för ideellt arbete, vandring, utesovande, skogsbad, lägereldar, molnskådning, odling. Jag har mycket att se fram emot på jobbet, det vet jag redan nu; en bok om träd kommer ut vår. Vi ska skriva en naturbok för barn, kanske en om Stora Karlsö. Upplev Sverige ska uppdateras. Qigongen i bygdegården fortsätter, med extraträning utomhus i maj. Det blir Lugn av naturen-dagar med qigong på Kolåsens fjällstation i Jämtland i augusti. Kanske i september också. Och mycket mer.
Om gud vill och hängslena håller, som min mamma brukar säga.

blog comments powered by Disqus