Tidningen Hälsa och naturen

Publicerat den: 14 mars 2016

Tidningen Hälsa har fyra sidor om natur och hälsa i nummer 3/2016, som är ute nu. Kloka Bosse Rosén från Balansverkstan pratar stresshantering, mindfulness, skogsbad med mera och trädgårdsterapeuten Anna Geite från Alnarp berättar om trädgårdsrehabilitering. Bilder och rubriker går i olika nyanser av grönt, man kan få akut naturlängtan för mindre.
Jag är förstås glad över att tidningen lyfter fram naturens lugnande och stärkande effekter. Men jag hade varit ännu gladare om den hade haft med naturvistelser också i oktober förra året bland de femton temasidor om stress och stresshantering som publicerades då. Jag minns att jag sökte förgäves i huvudtexterna. Ingenting.
Jag fortsatte bläddra och till slut hittade jag nåt: Just början av tidningen får medarbetarna frågan om hur de själva helst varvar ner. Då nämner fyra av åtta personer naturvistelser som ett av sina bästa sätt. Den skribent som ligger bakom nästan alla texterna på temasidorna säger: ”Jag åker till landet och går i skogen eller tomglor i tystnaden”.
Redaktionen på Hälsa är långt ifrån ensamma om att ofta glömma bort att rekommendera vistelser i det fria som stresshantering – verkligen inte – och artikeln i senaste numret gör ju en tidigare frustrerad mänska betydligt mycket gladare! Jag tror jag ska fira med en tur i vårsolen.

P.S
I Hälsa 3/2016 rekommenderar Bosse Rosén vår hemsida. Tack! Här plussar vi gärna för hans och Agneta Billbys balansverkstan.se med konceptet Stark i naturen (utemaningen, mindfulness, träna eller trilla) med mera. Kolla gärna den!

Hälsaartikel

blog comments powered by Disqus